WIE?

STEMMING

"Rouwen en verliefd zijn liggen vlak naast elkaar. Het zijn eigenlijk variaties op hetzelfde thema Het is dezelfde hunker Het voortdurende gevoel van verlangen Om dichtbij iemand te zijn." Connie Palmen

Een man verliest zijn vrouw en komt op een bizarre manier in contact met een jonge vrouwelijke pianostemmer. Wat begint als de zoektocht naar de perfecte klank van een instrument wordt steeds meer een oefening in loslaten. Een wankel evenwicht tussen verliefdheid en verdriet bepaalt de maat van het verhaal. Humor is gelukkig nooit ver weg. Twee stemmen lezen voor. Muziek is hun tegenspeler. Je hoort klassiek werk van Liszt en Beethoven, maar ook nieuw gecomponeerde muziek. STEMMING is een puur verhaal over rouwen en weer toelaten, dat je auditief meeneemt van de eerste tot de laatste zin.

STEMMING is de eerste productie van CABRÓN. Vanaf december 2021 zal u STEMMING als audioverhaal kunnen beluisteren op diverse streamingplatformen. Maar tegelijk is STEMMING ook een collectieve luisterervaring, waarbij de grens tussen audio en theater vervaagt. Kom luisteren rond het vuur en verwarm u aan de stemmen in uw oren. In samenwerking met Beyond the Spoken volgt er ook een louterend ritueel, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om iets uit het verleden achter te laten in het vuur.

SPEELLIJST

3 april 2021- 20u15- De Warande (Turnhout) – info & reserveren

(livestream van de tekst – try out)

10 december 2021 - 20u15 – Berendrecht – info & reserveren

11 december 2021 – 20u15 – Berendrecht – info & reserveren

CREDITS

Tekst, concept en regie: Margot De Ley

Stemmen: Alejandra Theus en Mathijs Scheepers

Muziek: Elisabeth De Loore speelt eigen werk en stukken van L. van Beethoven, J. Haydn, F.

Liszt en G.F. Händel

Audio en montage: Adriaan Severins

Performance: vzw de Vuurmeesters

Decorontwerp en uitvoering: Martijn Megens

Ritueel: Beyond the Spoken

Productieleiding: Sam Cunningham

Beeld: Lidia Nagibina

Met de ondersteuning van VC De Schelde en de Stad Antwerpen

Met dank aan: De Warande, Schouwburg Corso, Tim Clement, SLAK, piano’s Maene en alle vrijwilligers.